З Днем народження, Кобзарю

З Днем народження ,Кобзарю.
України син й пророк.
Я і впевнена ,і знаю-
Дав  ти приклад  і  урок.

З Днем народження , Кобзарю ,
Ти для нас  усіх взірець.
Ти в очах наших , Кобзарю , 
Мови рідної  знавець.

З Днем народження  , Кобзарю,
Кожен  вірш  , немов  дитя,
І у  своїм , й  в  чужім  краю
Нелегким  було  життя.

З Днем народження ,  Кобзарю,
Оспівав  ти все  в  віршах,
Батько слова  ти , Кобзарю,
Був  ти  теж  у кріпаках.

З Днем народження  ,  Кобзарю,
Доля була нелегка.
Ти з гори в Черкаськім краю
Поглядаєш звисока.

09.03.2019 р.


Рецензии