Анала

АНАЛА

Ата журтну къоруулай,
ажымлы жоюлгъан
жашланы аналарына атайма


Анала! Огъурлу анала!
Эсигиз, кёлюгюз да сизни –
Ажымлы жоюлгъан балада.
Къайсыгъыз да жыр, кюй да тизди.

Муратла къалмазла муратлай,
Толурла анала жюрекде.
Сиз анда жашарыкъсыз жашлай,
Къалгъанны багъалай юйрете.

Анадан а, айт, кимди сорлукъ?
Сормай-ормай келеди палах.
Ма алайды жерде бу жорукъ –
Сюйгенни къыйнаучуду Аллах.

Бушуугъа ичигиз кюйгенле,
Кёз жашла да аямай тама,
Сиз болгъансыз ачыу кюлтюнле.
Сакъланады жашау анада.

Заманны тыяргъа жокъ амал,
Кёз ачхынчы учады, таша.
Тынчайтады десек да заман,
Сиз андан ёнгелепсиз, башха.
                2016 ж.


Рецензии