Illusion

Normal day
with a hint of discovery
Just a humble and sober day
Ask yourself:
Oh, is it - recovery ?
I am ... free?
Not...in love today?

But - illusion!
One sparkle, and flame
Flashes again.

***
Русский вариант:

Приходит день...
  Спокойнее, трезвее
       Сухая поступь
           Будущих времён.
И спрашиваешь сам себя,
           робея -
Я...выздоравливаю?
           Больше...не влюблён?

Иллюзия!
...и вспыхивает пламя,
   Вновь вскормленное
           Старыми дровами.


Рецензии