Пътник

Пресмятах точно километри
по набелязани маршрути.
Следях за скорости, обекти
и за музеи прословути.

Държах внимателно и строго
какво да взема във багажа.
И тайно молех се на Бога
колата ми да не откаже.

Отчитах где да пренощувам.
Какво да посетя и видя.
Кой храм все още съществува.
Кой родственик да не обидя.

Кръстосах паркове и зали.
Огледах скулптури,картини.
По върховете прах оставих
попит от бащини градини.

Днес във настроение прекрасно
над картите мечтая безобиден.
Но вече ми е твърде ясно,-
повече няма къде да отида...

Публикувано на 07.04.2011 @ 11:48
Б.Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии