Вода с въздушни шапки

Над моя хълм отново прогърмя.
Мълния изпразни свойта сила.
Гората за секунди потъмня,-
вятър с мокро палто я покрива.

В извора като във майчини очи
 се спусна облак, пълен с мъка.
И ябълката цъфнала мълчи
 в предчувствие на влажната прегръдка.

По пръстта камшичат едри капки.
С мирис ме упойва сламената купа.
Вода, закичена с въздушните си шапки
 тревите с нежност бърза да затрупа.

03.03.2011 г.
Б.Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии