Из сборника стихов Небесният хляб 26

Сега е модно
       да се говори
за миналите
            животи.
Знам, че  ние с теб
сме се срещали вече
                във Вечността.
Идваш насреща
         усмихнат.
Сърцето ми тича пред мен
под ръка
        със надежда,
а разумът ме дърпа
                назад.
Със сигурност
сърцето ми
          e забравило
болката
       и раните,
но разумът ги пази
                някъде
във паметта ми.
Може би затова
      думите 
замръзват
         върху устните ми
непроизнесени,
а дланта  ми се свива
като овъглен
            есенен
                лист
в пожара
        на твойта ръка.


2004 г.


Рецензии