Из сборника стихов Небесният хляб 22

Това ли искаше да ми кажеш с този поглед?

Невероятна  си,  загадъчна  и  крехка,
със  тяло  стройно  и  походка  лека.
Красивите  ти  устни  могат  да  ме  стоплят,
но  ти  не  чуваш  безгласния  ми  вопъл.

Вървя  до  теб  и  нежния  ти  глас
надвива  песен  на  църковните  камбани.
Аз ще  те  слушам  винаги  в захлас,
дори  ако  до  мен  бушуват урагани.

Душата  ми  е  в  твоите  ръце,
ти ще започнеш някой ден да я разбираш.
Сега  те  моля  само  за  едно -
върви  до  мен  и  никога  не  спирай.




2004 г.


Рецензии