Любовта не си отива

Напълно жива и красива
 умря за мене след развода...
Но любовта не си отива.
Живее в мен...И слава Богу!

Живее в мен...Едно момиче
 от друг към мене прибежало.
Дали затуй го заобичах?
Твърдо знам-не бе от жалост.

Живее в мен...Нали роди
 с любов,което в нея сеех?!
След щерката-сина ми подари.
От накалено щастие се греех.

Живее в мен...Та с кой делих
 и дом, и планове, и мъки?
Живя във мен- не я убих
 дори през дългата разлъка.

Живее в мен...Защото знам:
забил съм във земята корен.
Плодът едва ли ще му ям...
Наследниците ще го сторят.

Напълно жива и красива
 умря за мене след развода...
Но любовта не си отива.
Живее в мен...И слава Богу!

30.03.2011 Г.
сОФИЯ
пЕТР пЕНЧЕВ


Рецензии