Импресия

ИМПРЕСИЯ
Автор: Р. Русев      

В прегръдката време
посивяла по бреговете и буни
вълна мие камъни
покрити със миди.
Няма сняг,
просто е зима,
вятър, дъжд
и морето полира на буните камъка.

Лодки на пристана,
беседка самотна
и малък параклис,
в който никой не пали свещички.
през зимата.
Под него
рибарските лодки
сами
в очакване на бялата пролет.
Капките дъжд
почукват по плочките
в тишината на морския пристан
и мият лодки до бяло.

Само фарът повтаря
онзи рефрен -
и ги кани в морето.


Рецензии