Последен сняг

Сняг...И пак...Пак сняг...
Но защо не ми омръзва?
Дишам го като сръндак
 ровещ за трева замръзнала.

Чакам всяка сутрин сняг
 както пролетта-кокичета.
Заприличал съм на маниак
 дебнещ във гора момичета.

Парцалите следя,- рояк
 от еднодневни пеперуди.
Живея, също на архипелаг,
създаден от студени изумруди.

Вдишвам белият екстракт
 от шамани омагьосан.
Люшкам се - пиян моряк.
За снеговете съм сватосан...

01.04.2011 г.
Б.Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии