През нажежените мигли

Сълзите на тополите са леки-
пухкав сняг през лятото.
Зимата не могат да ги ронят
във вид на капки ледени
когато плачат,
а дълго спят
и даже не ромОлят
така загадъчно
с листата си,
както сега,
когато са заети
с пръскане на пух
и правене на меки преспички-
постели стеаринови
за нашите любими,
с които спим
под шепота
на кроткия им плач.
А пак е здрач.
И пух вали...
Да,снежен пух вали
през нажежените мъгли.
Добре дошли,
добре дошли
в постелите...

28.03.2011 г.
Хитревци
Петр Пенчев


Рецензии