Пахарче

Дървета побеляха - цвят до цвят
 и пощуряха целите от щастие.
Поляха с аромати този свят,-
изчистен, като след причастие.
Земята се заля от жълтото глухарче
 преди да се превърне в чадърчета,
понесени от вятъра към слънцето-
едно напълнено с горещи въглени пахарче.

01.04.2011 г.
Б.Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии