Кармен

На Л.С.

Танцува в моят дом сама Кармен.
Повярвайте - не зная по-красива.
Дали защото влюбена е в мен
 или защото в танца се опива.

Танцува в моят дом сама Кармен.
Внезапно втъква зад ухото роза.
Навън започва слънчевият ден
 и отпечатва в мене тази поза.

Прекрасна в жеста като в любовта.
От близостта виновно съм смутен.
Бушува красотата вечно по света.
Във моя дом танцува днес Кармен.

27.03.2011 г
Москва
Петр Пенчев


Рецензии