Венеция

Душен аромат на застояла влага.
Мазилка лющена в хиляди фрагменти.
Върху времето печата тъжен слагат
 още няколко лирически момента:
Обилно цъфнало мушкато по балкони.
На мостче мраморно ажурната му арка.
Витрина пуста с маската на Панталоне.
Самотно плаваща изсъхнала шишарка.

Гълъби кълват сълзи по площад Сан Марко...


Рецензии