Есента върти вретеното

На съпругата ми Ирина,
по случай днешния й рожден ден.

Есента върти вретеното -
дните стяга в тънка нишка
и увеличава времето
 за игри любовни и въздишки.

Даже капките дъждовни
 сменят своето състояние:
вчера - тежки и отровни,
днеска-пухкав сняг сред свежото ухание.

Есента върти вретеното -
пред очите виждаме промените.
Гледам, и на тебе ти отива -
още щастие във дните ти долива.

26.11.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии