***

Весна народжується в муках,
В переймах, в нетривких снігах,
В розсипаних на скалки звуках,
В риданнях вітру по ночах...

Весна народжується просто,
Мов дикий пагін почуття.
У неї незбагненний розклад:
Що вдих – галузити віття,
Що промінь – пуп’янок, чи брунька,
Чи серце – поштовх відчува...
І кожна мить співає лунко.
І крок викрешує слова.

Вона народжується в муках,
Судомно ллється в ручаї,
І на шовковоперих круках
Злітають посланці її.

Весна народжується ніжно,
Хоч дощ знов переходить в сніг –
Необережна, дивовижна,
Якою й личить буть весні.


27.02.18


Рецензии