Чого боjiться киця

Є у нас руденька киця,
спритна та грайлива,
і смугаста, мов тигриця,
і така ж смілива.
       Кігтиками-пазурами
       на мишей полює
       і з нахабними котами
       хоробро воює.
На сусідського собаку
фиркає так дико,
що лякає бідолаху,
збивши з пантелику.
       На даху вночі гуляє,
       з висоти чатує,
       місяць хвостиком торкає
       і зірки рахує.
Не боїться снігу киця,
ходить взимку боса,
але, як вогню боїться
"звіра" пилососа.
       Коли бачить вже, що тато
       пилосос вмикає,
       то прожогом з переляку
       під диван втікає.


Рецензии