Февраль бураннары

Февраль бураннары.

Динара Мухамаева - Шакирова

Урамда буран котыра,
Белми ни эшлэгэнен.
Элегэ кадэр кайда булган,
Эшли ул телэгэнен.

Ычкынган эт шикелле
Дулый февраль бураны.
Карны сылап куя ул
Ботен йорт, жир, кураны.

Конен - тонен буранлый
Кыен юлларда йорергэ.
Бар жиргэ кар оелгэн,
Момкин тугел керергэ.

Гыйнварда буран булмады,
Февраль аны уздырды.
Узенен кочен курсэтеп,
Ботен жирне тутырды.


Рецензии