Лiтнiй дощик

Літній дощик-забіяка
зранку пустував завзято:
з котиком хотів пограти,
але той чкурнув до хати,
       потім жменьками краплинки
       кидав песику на спинку,
       та недовго розважався -
       песик в будку заховався,
       там вмостився, позіхнув
       і солодким сном заснув.
У сарай побігла квочка,
пташка вкрилася листочком,
лише квіточка маленька
на стеблиночці тоненькій
під краплинками тремтіла
й тихо дощику раділа.


Рецензии