К народу

Народе мій!
Ти не такий!
Ти все зробив.
Ти переміг!


З усіх народів
На землі,
Кайдани зняв
Тепер і ти!


Ти вільним став,
Як і усі!
Тепер вперед
Потрібно йти!


Я знаю,
Як тепер тобі!
Багато сил
Вже боротьбі,
Віддали всі
Твої сини,
Твої нащадки
І дочки -
Усі, хто мріяв
О тобі!


Але тепер,
Нові часи!
Тобі потрібно
Довести,
Що все,
Що сталось
На землі,
І люди ті,
Що вже в землі,
Віддали все своє
Тобі,
І ти вже маєш
На меті,
Зробити краще -
Тим, хто є,
І тим, хто згодом
На землі,
Твоє ім'я
Ще збереже!


О, мій народе!
На землі,
Життя тече,
Тече завжди!
Тому потрібно!
Вже пора!
З колін підняти
Почуття,
І гідність свою,
І слова!
З'єднати, разом!
Назавжди!
І південь, північ,
Захід, схід!
Бо це єдине!
Це своє!
І зрозуміти
Вже тепер,
Що є країна
На землі,
Така, одна
Серед усіх -
Країн вже
Вільних
Від систем...


І ця країна
Назавжди!
Себе підійме!
Не впаде!
Вона зуміє,
Як завжди!
І шлях знайти!
І далі йти!


Рецензии