Любовта при нас присъства

Обичаме със теб да помълчим
под монотонната симфония на капките
в очакване мига неповторим
под чувствата ни взаимни на наплива.

Усещаме страстта по клетките под кожата
настръхнала от нежното докосване на пръстите.
Във този миг мълчанието съпровожда
любовта, която винаги при нас присъства.

11.05.2014 г.
Петр Пенчев
Из сборника с любовна лирика
"От първо лице", София, 2015 г.      


Рецензии