Кашалот

На рибалку літнім ранком
йдуть дідусь і внук Іванко.
В рюкзачку лежать гачки,
вудки, снасті, черв'ячки.
Внук закинув вудку: "Є!
Діду, швидше, щось клює!"
Дід схопив свою підсаку
і мерщій помчав в атаку.
Бачить - здоровенна щука
мчить у напрямку онука,
хвилі грізно підіймає
й хижо пащу роззявляє!
Закричав Іванко: "От!
З'їсть мене цей "кашалот!"
Ну, а сам не відступає,
вудку все міцніш тримає.
Довго щука ще пручалась,
та в садок таки попалась.
Подолали дід з онуком
здоровенну, хижу щуку.
З того часу дід і внук
разом ловлять різних щук,
а як чималУ спіймають,
"кашалотом" називають.

         Малюнок Юлії Петренко.


Рецензии