За грибами

Ми сьогодні встали рано,
йдем до лісу за грибами,
чобітки старенькі взули
й кошик взяти не забули.
Всюди спокій і краса,
на траві блищить роса,
сонце вранішнє встає,
промінцями виграє.
       Гарно в лісі на світанку.
       ПтАшки в пошуках сніданку
       вже прокинулись, не сплять,
       метушаться, цвірінчать
       і рудій, пухнастій білці
       смачно снідати на гілці,
       в павутинці - павучку,
       у травичці - їжачку.
На галявинці зеленій -
мухомори здоровенні,
натягли собі на вушка
червонЕнькі капелюшки
і хизуються своїми
капелюшками новими!
Але задавак пихатих
в кошик ми не будем брати,
краще знайдемо у лісі
ті гриби, що можна їсти,
       але їстівні грибочки
       поховались під листочки,
       там тихесенько сидять
       й перелякано тремтять.
       Боягузи, вилізайте
       та до кошика стрибайте!
       Досить в жмурки з нами гратись,
       під листочками ховатись!
       Довго ми гриби шукали,
       повний кошик назбирали,
       потрудились ми як слід,
       буде нам смачний обід.

              Малюнок Юлії Петренко.


Рецензии