Володимир Висоцький Ми грабували...

Володимир Висоцький "Ми грабували ..."

Ми грабували всi одну й ту саму хату,
В одну і ту саму проникли щілину, -
Ми з ними стрілися, як три молочних брата,
Що i не бачилися в сиву давнину.

За хліб і воду, та й за свободу -
Подяка нашому радянському народу!
За ночі в тюрмах, i допит в МУРі -
Міській спасибі дорогій прокуратурі!

Нас разом переслали в порт Находку,
Мене відпустять завтра, так, як пустять багатьох, -
Ми з ними зустрілися, як "три рублi на водку",
І розійшлись, як та горілка враз на трьох.

За хліб і воду, та й за свободу -
Подяка нашому радянському народу!
За ночі в тюрмах, i допит в МУРі -
Міській спасибі дорогій прокуратурі!

Який прекрасний світ, що вам сказать!? -
Мене учора зачитали у наказі:
Звільнть раніше, скинуть років п'ять , -
І підпис: "Ворошилов, Георгадзе".

За хліб і воду, та й за свободу -
Подяка нашому радянському народу!
За ночі в тюрмах, i допит в МУРі -
Міській спасибі дорогій прокуратурі!

Так це ж все - математика богів:
Бо на дванадцять мене засудили, -
З життя враз вкрали рівно сім років,
І ось п'ятьма тепер нагородили!

За хліб і воду, та й за природу -
Подяка нашому радянському народу!
За ночі в тюрмах, i допит в МУРі -
Міській спасибі дорогій прокуратурі!

© Володимир Туленко. Переклад 2019

https://www.youtube.com/watch?v=qyNIIlxBhbs

*****
Владимир Высоцкий "Мы вместе грабили ..."

Мы вместе грабили одну и ту же хату,
В одну и ту же мы проникли щель, -
Мы с ними встретились как три молочных брата,
Друг друга не видавшие вообще.

За хлеб и воду и за свободу -
Спасибо нашему советскому народу!
За ночи в тюрьмах, допросы в МУРе -
Спасибо нашей городской прокуратуре!

Нас вместе переслали в порт Находку,
Меня отпустят завтра, пустят завтра их, -
Мы с ними встретились, как три рубля на водку,
И разошлись, как водка на троих.

За хлеб и воду и за свободу -
Спасибо нашему советскому народу!
За ночи в тюрьмах, допросы в МУРе -
Спасибо нашей городской прокуратуре!

Как хорошо устроен белый свет! -
Меня вчера отметили в приказе:
Освободили раньше на пять лет, -
И подпись: "Ворошилов, Георгадзе".

За хлеб и воду и за свободу -
Спасибо нашему советскому народу!
За ночи в тюрьмах, допросы в МУРе -
Спасибо нашей городской прокуратуре!

Да это ж математика богов:
Меня ведь на двенадцать осудили, -
Из жизни отобрали семь годов,
И пять - теперь обратно возвратили!

За хлеб и воду и за свободу -
Спасибо нашему советскому народу!
За ночи в тюрьмах, допросы в МУРе -
Спасибо нашей городской прокуратуре!
 


Рецензии