Молитва

Я дякую тобі, Творець,
що я в життєвій метушні
не депутат. не видавець
і не сиджу іще в тюрмі.

Я дякую тобі, Могутній, -
мені не вирвали язик,
що, як жебрак, я вірю в случай
й до всякої гидоти звик.

Я дякую тобі, Єдиний,
що не попав в державний апарат, -
від серця і душі, із радісною міною
я дякую тобі стократ.

Я дякую тобі, мій Боже,
що смертний час, гроза дурних,
в кінці кінців з гнилої кожі
дух вивергне дурний, як із труни.

І ось тоді, молю беззвучно, трудно,
дай зникнути мені у чорній млі, -
в раю мені, вважаю, буде дуже нудно,
а пекло я вже бачив на землі.

Саша Чорний – «АНТОЛОГІЯ ЛІРИКИ-1»

(1880 -1932, - російський поет Срібного століття, прозаїк, здобув широку популярність, як автор популярних лірико-сатиричних віршованих фейлетонів)


Рецензии