Сюрпризите на пролетта

На пролетта попаднахме във плен.
Беше ни омръзнало това спокойствие.
Под ароматите на разцъфтял бадем
телата ни за радост се настройват.

За времето, с което разполагаме
да приведем сърцата си във унисон.
Повече любов в душите си да влагаме.
Да намерим във прегръдките подслон.

Сюрпризите на пролетта са чудо -
започва сутрин с кехлибарен изгрев,
към залеза сме вече луди
от прелестта на този катохизис*
---------------------------------------------------
катохизис* от гр. популярно ръководство по красота,
изкуство

10.04.2014 г.
Петр Пенчев


Рецензии