Заспиване с ноктюрното

Нощта напълно ми се доверява -
тя кода на вратата си ми дава,
на любовта пристанището да отключа
и пак със теб да ми се случи
това, което ни доставя щастие
и разкрива най-очакваните страсти.
Към теб протягам любещи ръце,
обгръщам зачервеното лице
и двамата прегърнати от пролетта
заспиваме с ноктюрното в нощта...

08.04.2014 г.
Петр Пенчев
из сборника с любовна лирика
"От първо лице", София, 2015 г.            


Рецензии