Fani dunya

Bu dunya, fani dunya, bu qeder insanla dolu,
her kesin var bu dunyada oz heqiqeti yolu,
Bezileri yasayir, diqerler oynayir rolu,
Cox heyif sidqi, exlaq, indi yaman nadir olub,
;nsanda ne vicdani, ne de ki kamillk qalib,
Cox gordum huri, melek donnan dona bezenerken,
;nsanlar arasinda melek kimi tek suzerken,
Ozu ile tek qalanda, cinni seytanli gezerken,
Allahdan gorxmur mi insan ozunnen razi qala?
Bilmir ki evveli axir mekani mezar olar?
Dosta sadiqliktan deyen mene gardas dedin,
Uze quldun, amma arxamda menim etimi edin,
Menden soz cekib aldun, basgasina satin verdin
Ne qeder ucuz tuttun kisilik olan anlami,
Bele bir nakisilik edir fahise adami,
Dusmusen nezerimnen, Vallah, gozumnen dusmusen,
Satqinliq sen ederken hormeti ozunnen dusmusen,
Eyrini yehirliyib haqqi duzunnen dusmusen,
Yox sene haqqi qerar omrunu nahaqqla yasa,
Gocali; catan zaman utanc ;mru catdir basa,
Qehbelik uzre mekteb ne ali, ne de orta yox,
Amma ki ilden ile mezunu dunyada ne cox,
Sanma ki qarsindaki sene qarsi acizdir, yox,
Sadece zati qiriq adamlara bas qosmuram,
Sen kimsen ve necisen maraq duyub sorusmuram,
Ferq etmez zati cindir hem kisi, hem qadin olar,
Dost, eziz, canim deyib yaxinini derde salar,
Insanin saf qelbini yixib, surulub talayar,
Allah sizi qorusun bele dostdan, bele yardan,
Allahmiz hifz elesin bizi daim bu azardan.


Рецензии