Слънчевото зайче

От перваза ни слънчево зайче подскочи
във хола върху ломинатните плочи.
Помислих, че си изкълчи крачето,
а то се огледа и почна да шета
от ъгъл до ъгъл по цялата стая;
дори със куклите взе да играе -
за миг светна в очето на мечето;
критично огледа как е облечено.
После се плъзна със страх по тапетите
към полилея - да види как свети.
Не се удиви и обратно полази
на прозореца светъл пак към перваза.
Блесна за сбогом и скочи навънка -
скри се навярно под близката трънка...

31.03.2014 г. (из сборника за деца "Цветът на
снега"- София, 2014 г.)


Рецензии