Лист

Моя ілюзіє, моя далека пані!
Дим над дахами мені очі виїв,
Зло перейшло усі можливі грані,
І не впізнала б ти блакитний Київ!..

Руді каштани, безнадійні схили,
Трамвай – скрипаль забув свій полонез,
І відчуття, що нас усіх убили,
Так ніби образ чудотворний щез!

І Захід щурить свої очі хижі,
І суне з-за Дніпра жахливе щось,..
Як тобі там, в казковому Парижі?
Не розлюбила? Чи мені здалось?

Як тобі там? Чи не побило градом
Твій виноград? Та чи цвітуть сади?
Знов чорний дим наснився над Майданом!
Одна відрада – є у мене ти!


Рецензии