Танц на събуждащия се живот

Най-после прохладната пролет се стопли.
Славей надува сред клоните своята флейта.
Природата забрави бързо свойта филантропия -
пуканките бели залепи по крехките си вейки.

Поздравяват се едно със друго резедавите листенца
и се кланят на цветчетата във бели рокли.
Разтворихме на къщите си всичките кепенци.
Слънцето облиза сЪлзите на зимата във локвите...

28.03.2014 г.
1782 Б.Алекс.
Петър Пенчев   


Рецензии