Олег Минкин. У дерева в тонкой серебряной дымке

***
У дерева в тонкой серебряной дымке
Останься на несколько светлых минут
И стукни о ствол, чтоб плясали пылинки
Рисуя на солнце иную страну.

И звон безнадежный, почти что безвольный,
Послушай, закрыв на мгновенье глаза,
И вспомни о прежней, неизбранной доле,
Пока по щеке пробегает слеза.

                Алег Мінкін

***
Ля дрэва, што ў шэрані срэбнай застыла,
Спыніся і стукні яго па камлі,
Прыціхні, і ў воблаку лёгкага пылу
Забудзься на некалькі светлых хвілін.

І слухай, забыўшыся, звон непрытомны
Крыштальных пылінак па струнах галін,
І ўпотай слязінку змахнуўшы, прыпомні,
Як некалі марыў аб іншай зямлі.


Рецензии