Претенденти на владу...

Розкричалася сорока:
- В лісі влада вже нова,
Йдуть великі перегони,
Голосуйте за царя!

На майдані претенденти
Вас чекають головні,
Кандидати дуже "гарні",
На престол наш золотий:

Пнеться з шоколадом жаба,
Найбридкіша і гидка,
А за нею ось лисиця,
Жовтий хвіст як та коса.

Раптом вийшов  сірий вовк:
- Молодим нести оброк!
Тут з’явився і ведмідь,
Йому цей погост як ринг.

Пнеться з сворою бульдог:
- Загризу, і буде толк!
А за ним вухатий кроль,
Як запроданець і чорт!

Що тут сталося у лісі!
Претенденти - це жахи:
Обікрали, повбивали,
Ще й корону їм вручи!

Тут загукала сова,
Мудра в лісі голова,
Що почула вона - хлюп!
Хтось в болото кинув сум!

І на дні тепер корона,
І престол той як гидота,
Якщо хто знайде й дістане,
Той  володарем всіх стане.

Владолюбці всі рвонули
І в болото поринули,
Так борсалися  глупці,
Що втопилися усі.

Ніхто їх не рятував
І дрючину не подав,
В лісі спокій, мир настав,
Цвіт і світ прекрасним став.

18.02.2019


Рецензии
Гарна байка! Чiтко по образам пройшлись! От тiльки де ж в нас мудра та сова, щоб
мир та спокiй принесла?
З шаною та повагою

Антон Зани   18.02.2019 10:32     Заявить о нарушении
Спасибі, Антон! Щоб у нас всі, хоча 80%, проголосували за одну розумну сову, то в країні був мир і спокій. На мій погляд, мудра сова в країні дух підіймала сміхом над предентентами, коли інші її нищили і багатіли...

С теплом і повагою.

Васютович -Большакова Валентина   18.02.2019 11:01   Заявить о нарушении