Олег Минкин. Пугач

В лесу свежо, в ветвях сквозит,
Среди ветвей пугач сидит.
В сосняк забился горевать,
Про хлеб насущный размышлять.

Когда накроет чащу мрак,
Наступит и его пора.
А днем забрался он на сук,
Дрожит и ловит каждый звук.

Ударит дятел по коре,
Мышонок зашуршит в норе…
Заухай с голоду, заплачь,
Понурый сгорбленный пугач.

                Алег Мінкін

Пугач

У сасняку на скразняку
Сядзіць на зломаным суку
Пануры згорблены пугач
З маркотнай думаю пра харч.

Калі атуліць змрок гушчар,
Ён будзе цар і гаспадар,
А ўдзень узбіўся ён на сук,
Дрыжыць і ловіць кожны гук.

Упаў кавалачак кары…
Шкрабецца мышанё ў нары…
Завухай з голаду, заплач,
Пануры згорблены пугач!


Рецензии