Мулатка-нiч

Бадьорить серце перша тепла ніч.
У неба — колір маврської кави
Із пінкою далекої заграви
Над схованкою міста потойбіч.

Здається, що ніколи не збагнуть,
Про що співають загадкові сови,
Або, мабуть, запитуються: хто ви? —
В Незримих, котрі загубили путь.

Врочистий спів підхоплює луна,
Від таємничих пагорбів відбита,
І пісня світ наповнює досита,
Та навіть через край перелина.

В ній мріється про сонячний атолл,
І все навкруг вслухається та мислить,—
Притихлий степ, зірки, уважний місяць,
Що нині вдяг свій кращий ореол.

В ній мріється про пальмові холми,
І хочеться, щоб пісня не замовкла.
Співає ніч-мулатка зореока,
Весняна ніч наприкінці зими.


Рецензии
"Співає ніч-мулатка зореока,
Весняна ніч наприкінці зими."

Красиво як сказано!. Сподобався й ввесь вірш.
Незгасного творчого натхнення Вам, Сергію!
Щиро, - ап

Анатолий Павленко   19.02.2019 10:34     Заявить о нарушении
дякую! Навзаєм.

Серез   20.02.2019 11:26   Заявить о нарушении