Дружок

Є в Андрійка цуценятко:
білі вушка, чорні лапки,
бубличком вертлявий хвостик
і холодний, мокрий носик,
голосочок - як дзвіночок
й котиться, мов колобочок,
за Андрійком поспішає,
ні на мить не залишає.
       Все міркують син і татко,
       як назвати цуценятко,
       імена всі перебрали,
       але так і не назвали.
Якось в гості до Андрійка
завітав сусід Сергійко
і побачив цуценятко -
білі вушка, чорні лапки.
 - Ой, яке ж воно чудове!
І живе, не іграшкове!
Взяв на руки й ледь не плаче:
"Подаруй мені собачку!"
       "Та не можна ж, - каже тато, -
       Вірних друзів дарувати.
       Він, як іграшка, гарненький,
       але ж друг, хоч ще й маленький".
       Отже, довго не гадали,
       цуценя Дружком назвали.

          Малюнок Юлії Петренко.


Рецензии