Зейнаб Дербендли. Бабан махъвар

                Zeyneb Derbendli
                Зейнаб Дербендли
               
              БАБАН МАХЪВАР

Уву бабан махъварик ктагъур вуйиз.
Хъасин уву йиз кьисматнак каунза.
Йиз фикрариъ гъахьну увкан ккунир йиз,
Яв уччвудар улариъ улдугунза.

УхдитIан ккудукIну ич бабан махъвар -
Алдабгъбанди дар увухъди вуй махъв йиз.
КкудукIнай махъвар узхъан хътакурадар -
Дурар узухъди гьаз гъузнаш, аьгъдариз.

Йишвну уву нивкIарикди рякъюрзуз,
Махъв ваъ, узуз гьякьикьат гъахьну увкан.
ГъидикIурси уву йиз уьмриз ялгъуз,
Гъахьунваки йиз умуд ва мурад кIван.

Гъира улар хъмийиз махъварихъ бабан.
Дугъу увкан махъв давам апIуз ккуний.
Аллагьдиз чухсагъул мюгьюббат тувбан -
Уву йиз гъюбгнай кьисматнаъ хьпан, ккунир.

Табасаран чIалназ илтIибкIур Эльмира Аьшурбегова
               


Рецензии