Табасаран

ТАБАСАРАН

Йиз багъри дагълар,
Йиз дагълу гъулар,
Мистан гъусйирик
Аьсрарин сирар.

КIакIвлин чIуларик
Сирлу халачи
ДибикIну гъушну
Уста - харатчи…

Устайин хили
ДапIнайи сувагъ
Гъвандин цаларик
Накьишарин багъ.

Тарихарин юрд –
Йиз Табасаран.
Тарихарин чIвурд –
Йиз Табасаран.

 Гюмин чIулиин
Кьабидарин цIар –      
Гъюдран булагъдикк
Шту абцIнайи гвар.
   
Дернин ялвиин 
Бабу гъубжу уьл,
Гьалвин дуркьиин
Чйири гъубху чюл…

Вуйиз кIваз масан
Яв герен гьарсаб,
Албаггу хизан –
Йиз Табасаран.
      Мукьам йиз арсран –
Йиз Табасаран.


*Картина художника Магомеда Мурадова


Рецензии