Олег Минкин. Огневик

Средь огоньков веселых печи
Проворный скачет человечек,
Ныряя в пар от чугунов
Под звучный треск смолистых дров.

И в чугуны двумя руками
Стреляет ловко угольками,
Не оставляя ни на миг
Круженья в лентах огневых.

Когда ж в печи стихает пламя,
Он в теплую золу залазит,
И, сжавшись в маленький клубок,
Спит, превратившись в уголек.

                Алег Мінкін
Агнявік

У полымі вясёлым печы
Рухавы скача чалавечак
Пад булькаценне чыгуноў,
Пад гучны трэск смалістых дроў.

У чыгуны, як у мішэні,
Ён вугалькоў шпурляе жмені
І ні спыняе ні на міг
Кружэння ў стужках агнявых…

Калі ж агонь згасае ў печы –
У прысак лезе чалавечак
І спіць, згарнуўшыся клубком,
Чырвоным стаўшы вугальком.


Рецензии