Ужо змяркаецца. Сiнее...

***
Ўжо змяркаецца. Сінее
Срэбра лютага – сняжок,
Што над ціхім лесам рэе,
Як над гнёздамі – пушок.

І здаецца неба сінім,
І здаецца сінім сад,
Быццам музыка Расіні –
Італьянскі вінаград.

І, праз сінь паветра,  хаты,
І квадрацікі двароў,
Нібы сінія салдаты
Ранніх зімніх вечароў.

Засцілае сінь густая
Сінь глыбокую вачэй,
Нібы футра гарнастая 
Засцілае сінь  начэй.

12. 02. 2019 г.


Рецензии