Тролик i Кролик

У печерці лісовій
жив казковий Тролик,
а у нірці земляній
жив пухнастий Кролик.
       На галявинці жили
       і не горювали
       й що сусідами були,
       взагалі не знали.
Тролик кожен день збирав
в лісі печерички,
ну, а Кролик все жував
молоду травичку.
       Якось Тролик поспішав
       з лісу до обіду
       й на галявинці спіткав
       Кролика-сусіда.
З несподіванки впустив
печериці Тролик
і до нірки почкурів
з переляку Кролик.
       "Що за звір такий страшний?" -
       ледь не плаче Тролик.
       І від страху ледь живий
       причаївся Кролик.
Все це бачила руда
Білка-непосида
й здивувалась: "От біда!
Що ж це за сусіди?"
       Познайомила руда
       миттю боягузів.
       Стали нерозлийвода
       з того часу друзі.
Тролик з Білочкою йдуть
в ліс по печерички,
а для Кролика несуть
молоду травичку.

       Малюнок Юлії Петренко.


Рецензии