Хикмэт -икмэк

Остэлебез тулы ризык
 Яшик без шокер итеп.
 Икмэкнен кадерен белеп,
 Ашыйк без аны кисеп.
Остэллэрдэ икмэк булса
 Тагын ни кирэк безгэ?
 Икмэк кадерен белергэ
Ойрэтте эби безгэ.
Икмэк бик куп хэзер
 Элек бит ул булмаган.
 Сугыш чоры балаларынын
Тамаклары туймаган.
Алабута, черек бэрэнге
 Ашап яшэгэннэр бит.
 Шуна да алар икмэкнен
 Кадерлэрен белэ бик.
Уткэннэрне искэ алып,
 Кадерлик без икмэкне.
 Ул ашата! Ул яшэтэ!
 Шуна да ул хикмэтле.


Рецензии