Ненавист

Ти ме ненавижда...цели десет минути.
Бълва лава срещу мен като вулкана Етна.
Очите ти блестяха като на стресната кошута.
Чувствата превърна в шепа изгоряла пепел.

Аз те слушах през дългите десет минути.
После те прегърнах и процитирах Овидии:
"Жената може да се превърне в чушка люта,
но обича ли... няма никога да те възненавиди"...

04.04.2015 г.
2619 Б.Алекс.
Петър Пенчев            


Рецензии