Когато

  КОГАТО
  Автор: Р. Русев               

  По разказа на Й. Радева
„Нощта е многолика“

  Когато те сънувам седнала
  и пръстите танцувщи
  по черните клавиши
  на компютъра,
сама сред четири стени,
в които само тишината
носи истини…
Поискай,
задръж ръката ми,
не пускай,
завинаги ще искам да съм с теб.
А думите, ех, думите,
те винаги са липсвали,
защото трудни са за изговаряне.

Нощ – клетница,
повита в снежно одеяло,
разказва приказки за двама
по вечерите будни
тръгнали за никъде,
докоснати от обичта за малко
и бързо разделени.
Нощта - събира и сълзи,
в очи отронени по някого,
отишли във душата на човек,
изстрадал.
Въздишки,
сбирани във шепа
и станали звезди високо горе.


Рецензии