Олег Минкин. Домовой

Кочует по клети седой Домовой –
Стучат башмаки за холодной стеной,
Усы подметают дорогу, а нос
К губам посиневшей морковкой прирос.

Из пальцев длиннющие когти торчат,
В нору загоняя пугливых мышат.
Вот он, притомившись, на бочку присел,
И, горько вздохнув, огурцом захрустел.

И ждет – не дождется, когда детвора
Его прибежит посмотреть со двора…
Никто не приходит – обидно до слез –
Сопит он и чешет свой сморщенный нос.

                Алег Мінкін
Дамавік

Вандруе па клеці сівы Дамавік,
Стукоча маркотна яго чаравік,
Чапляюцца вусы за ногі, а нос
Да сківіцы моркаўкай шызай прырос.

Са скурчаных пальцаў тырчаць кіпцюры –
У жаху глядзяць на іх мышы з нары.
Вось ён, уздыхнуўшы, на бочку прысеў,
Расол горкі смокча і храпку грызе.

І дзетак чакае, што ў цёмную клець
Прыходзяць пад ноч на яго паглядзець…
Ніхто не прыходзіць – і крыўдна да слёз:
Сапе ён і чэша марковіну-нос.


Рецензии