Експресия

Коралите на заскрежените дървета
 във перламутрово небе са потопени.
И светлини по тях като врабчета
 примигват сред голямото стълпотворение.

Зимата разстила бялото платно за живопис
 и го украсява с огърлица ледени пайети.
Враните нанасят своя глинен клино-пис
 с краката си под своите черни силуети.

31.12.2012 г.
1005 Б.Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии