Василий Стус. Как страшно быть всегда лишь злым...

Как страшно быть всегда лишь злым,
Как страшно быть всегда лишь добрым,
Прямым тюремным коридором,
До слабоумия прямым.
Как трудно лишь по острию
Идти, всю жизнь по острию
Идти. Попробуй - позабудь,
Как останавливает путь
Забвенье честной прямотою.

Оригинал:

Як страшно бути тiльки злим,
Як страшно бути тiльки добрим,
Прямим тюремним коридором,
До кретинiчностi прямим.
Як важко простувати лезом,
Як важко все життя по лезу
Iти. Попробуй - призабудь,
Як забуття спиняє путь,
Одною прямотою чесне.


Рецензии