Жарава

Зима, също изцеден от акациите мед,
през цепките на изгрева се вмъкна,-
снега набързо хвърли си навред
 и даже студ достави ни по мръкнало.

През нощите облякохме дори душите си.
Само със докосвания те изгарям.
И сърцето ми горещо от любов крещи
 да те затопля със излишъците от жарава.

19.12.2012 г.
972 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии