Часовникът

Не по правия си път
 бяга времето, а в кръг
 непрестанно се върти.
Неуморните стрелки

непрекъснато се гонят,-
както бяга в цирка коня
 по червения манеж,-
и не можеш да ги спреш.

Получава се и лош финал
 часовникът ни щом е спрял:
до късно сутрин се успивам
 и на градина не отивам...

16.12.2012 г.
960 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии