Олег Минкин. Хохлик

Когда очнемся мы, когда мы
Увидим: снежными коврами
Ночь все устлала под окном –
На сердце радость заискрится,
И на негромкой старой скрипке
Вдруг заиграет хохлик-гном.

Он под землей ковал червонцы,
Забросив игры, скрипку, солнце
И радость – звонкий бубенец.
Но раздарив свой вклад сорокам,
Забыл вчерашнюю мороку
И нам явился наконец.

Мы головы поднимем к небу –
И старичок в цветном отребье
Смычком по струнам проведет.
Снег будет сыпать, ветер веять,
И мы мелодии доверим
Груз наших мыслей и забот.

И вдруг покажется, как будто
Из дальних стран, из ниоткуда
К нам юность давняя летит…
Что ж, дедушка, ты засмущался
И снова в путь засобирался,
Чего затих?

                Алег Мінкін

Хохлік

Калі прачнемся мы, калі мы
Убачым снежныя кілімы,
Што ноч паслала за вакном:
На сэрцы радасць заіскрыцца
І на старой маленькай скрыпцы
Зайграе раптам хохлік-гном.

Каваў ён пад зямлёй чырвонцы,
Забыўшы скрыпку, гульні, сонца
І радасць, што звініць званком,
Ды вось раздаў свой скарб сарокам,
На чысты вылез снег са змроку
І грае, грае за вакном.

Як весела па струнах срэбных
Дзядок малы ў стракатым зрэб’і
Рукою спрытнай водзіць смык!
Снег будзе сеяць, сеяць пухам,
І будзем скрыпку слухаць, слухаць
Як зачарованыя мы.

І здасца нам на міг, нібыта
Вяртаецца, ляціць з нябыту
Юнацкасць лёгкім снегам зноў…
Што ж ты, дзядок, зайграў ледзь чутна,
Што зажурыўся, і чаму ты,
Чаму ты змоўк?


Рецензии